STIGAO LEDENI VAL, PADA SNIJEG: Do kraja sedmice temperature -15 u Hrvatskoj

Region
STIGAO LEDENI VAL, PADA SNIJEG: Do kraja sedmice temperature -15 u Hrvatskoj
.

Hrvatsku je zahvatio ogranak ciklonalnog sustava koji donosi temperature ispod minusa pa ćemo uskoro biti i na -15. Za vikend će u središnjoj Hrvatskoj biti do -9, na riječkom području -4, u Splitu -2

U unutrašnjosti ponegdje snijeg, osobito u prvom dijelu dana kad je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Hrvatsku je zahvatio ogranak ciklonalnog sustava hladnog zraka pa ćemo uskoro biti i na -15.

Upozorio je na to i DHMZ koji je najavio val hladnoće. Danas će biti i olujne bure koja će dodatno pojačavati dojam hladnoće. Za vikend u Gorskom kotaru i do -15! U središnjoj Hrvatskoj do -9, na riječkom području -4, u Splitu -2.

Sutra se u Hrvatskoj očekuje djelimično sunčano uz promjenljivu, u unutrašnjosti ponegdje i prolazno povećanu naoblaku te uglavnom bez oborine. Vjetar na kopnu slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -10 do -4, na Jadranu od -2 do 3. Najviša dnevna od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

(Novi.ba/24sata.hr)

 

Ne propustite