KAD JE OVAKO HLADNO: Nakon što parkirate automobil, obavezno uradite jednu SITNICU!

Zanimljivosti
KAD JE OVAKO HLADNO: Nakon što parkirate automobil, obavezno uradite jednu SITNICU!
.

Zimsko vreme nosi nova pravila, a jedno od njih je da morate pojačano da brinete o svom vozilu. Na primjer, ako su najavljani jutarnji mrazevi, a automobil vam nije garaži, bilo bi dobro, kad ga parkirate, da operete vetrobransko staklo. Aktivirajte pumpicu, brisači će se pokrenuti i očistiti ga…

Zašto je to dobro?

U slučaju da ne operete staklo, na njemu će ostati nečistoće, a često su to abrazivne čestice, koje mogu blago oštetiti staklo kad ujutru krenete da ga čistite strugalicom za led.

Dobri brisači i tečnost za pranje vjetrobrana koja ne ledi kada su temperature u minusu jednako su važni za preglednost u vožnji. Vodite računa da uvijek imate dovoljno tečnosti u spremniku, a u slučaju da idete na duži put ponesite sa sobom rezervno pakovanje, može vam zatrebati usput.

Metlica ili četka kojom ćete očistiti naslage snijega sa parkiranog automobila takođe spada u spisak stvari koje neizostavno treba da imate kod sebe, baš kao i strugač leda.

Kada očkujete da snijeg napada preko noći, ove dve alatke možete držati i u kući, kako biste ujutru pre ulaska u automobil najprije očistili snježni nanos, pa tek onda otvorili vrata vozila.

(mondo.rs)

Ne propustite