FENG SHUI

NAJBOGATIJI LJUDI IH DRŽE PRED VRATIMA - NABAVITE IH ODMAH! Ovi predmeti donose novac i čuvaju kuću od nesreće

Objavljeno:11.01.2021 - 12:35
A A A Times Arial

Feng šui zaštita za privlačenje novca uvijek se pravi pomoću statue koja liči i na psa i na lava. To su, zapravo, "fu psi" ili "carski lavovi čuvari". Smatra se da su nastali u drevnoj Kini i predstavljaju jaku zaštitu koja se uijvek postavljala ispred carskih palata i hramova a štite i porodična bogatstva. Tradicionalno ih postavljaju pred vratima najbogatijih domova i simbol su visokog socijalnog statusa.

Fu psi se obično postavljaju u paru. Muški fu pas drži globus pod desnom šapom, što simboliše kontrolu i zaštitu doma. Ženka drži pod šapom štene i time, predstavlja majčinsku zaštitu.

fu-pas-feng-sui

Ako kuća gleda na sjever, zapad ili severozapad, treba postaviti metalne figurice. Za kuće okrenute ka jugu, izaberite statue ofarbane živopisnim bojama, dok za one koje gledaju ka istoku treba nabaviti nešto skuplje, figure napravljene od žada. Mužjak se stavlja desno od ulaznih vrata (kad gledate kuću spolja, sa ulice) a ženka lijevo.

Ako želite da ih postavite unutar kuće, preporučuju se figurice izrađene od keramike ili porcelana. Obavezno treba da budu okrenute ka ulaznim vratima, odnosno ka spolja.

Ako vam se ne dopadaju figure ili nemate mjesta za njih, alternativa su privjesci koji na sebi imaju reljefni simbol carskog lava, tj. fu psa. Obično im je dodata i crvena kićanka i mistični feng šui čvor koji pojačavaju dejstvo. Takav privezak treba okačiti blizu uzlaznih vrata, a nipošto ga nemojte stavljati u kuhinju ili kupatilo.

(Lepaisrecna)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!