GRUPNO SILOVANJE: Velika NBA zvijezda odgovorila na grozne optužbe

Košarka
GRUPNO SILOVANJE: Velika NBA zvijezda odgovorila na grozne optužbe
Njegova bivša djevojka tvrdi da ju je igrač Chicaga s dva prijatelja drogirao, zatim provalio u njen stan, pa silovao.

Velika NBA zvijezda Derrick Rose je opužen za silovanje. Njegova bivša djevojka tvrdi da ju je igrač Chicaga s dva prijatelja drogirao, zatim provalio u njen stan, pa silovao.

Žena čiji se identitet skriva (imenovana kao Jane Doe) optužila je Rosea da joj je u njegovom stanu prvo u tequilu stavio drogu koja ju je kasnije omamila i uspavala, a zatim s dva prijatelja Ryan Allenom i Randallom Hamptonom tokom noći provalio u njen stan i seksualno je iskoristio. Sve sto to navodno dogodilo prije nešto više od dvije godine.

“Tužba je nečuvena. Takve optužbe su potpuno lažne i bez ikakvih osnova. To nije ništa drugo nego očajnički pokušaj bacanja mrlje na uspješnog i cijenjenog sportistu. Gospodin Rose je s tužiteljicom bio u dvogodišnjoj vezi, a ona nije imala nikakvih pritužbi prije pojavljivanja raznih advokata koji sada traže da se tužiteljici isplate milioni dolara”, rekao je Roseov advokat Mark Baute.

Rose je dotičnu upoznao 2011. godine na zabavi u Los Angelesu tokom štrajka u NBA ligi i počeli su se dopisivati porukama, a iz toga je izrasla veza koja je trajala oko dvije godine. Tužiteljica tvrdi kako je tokom ovog perioda Rose tražio da u seksualni život uvedu druge ljude, striptizete i druge parove. Dva mjeseca prije navodnog silovanja, Rose je želio da imaju seksualni odnos zajedno s njegovim prijateljem, ali ona ih je odbila.

Ne propustite