Nova vlast nema kapaciteta da vodi Republiku Srpsku

Aktuelno
Nova vlast nema kapaciteta da vodi Republiku Srpsku
Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović je izjavio da PDP neće učestvovati u konsultacijama o imenovanju mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

 

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović je izjavio da PDP  neće učestvovati u konsultacijama o imenovanju mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

U narednom periodu nas čeka niz novih izazova bar kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou BiH.Borenović kaže da nova vlast nema kapacitet da vodi Republiku Srpsku.

Sva dešavanja na konstitutivnoj sjednici gdje je bilo vrijeđanja i prijetnji parlamentarcima opozicije od strane prvog čovjeka Republike Srpske, samo nas je osnažilo da se još jače borimo protiv ovakvih pojava, rekao je Borenović.

„Vladajuća koalicija koja je do sad vodila Republiku Srpsku svih ovih godina je stala na broju 39 narodnih poslanika i sad je novih 5 poslanika došlo kupovinom dva narodna poslanika iz reda opozicije, a tri iz malih političkih stranaka koja su na koalicionim listama ušli u parlament i ta koalicija nema nikakav sadržaj“.

„Mi ćemo argumentima pokušati da dokažemo da je ova koalicija besmislena, da nema taj politički kapacitet da vodi Republiku Srpsku i da rješava probleme građana.Pa ćemo vrlo brzo doći u situaciju da mijenjamo vlast u Republici Srpskoj demokratskim sredstvima i  vrlo brzo ćemo imati drugačiju sliku u Narodnoj skupštini Republike Srpske", reko je Borenović i dodao: „Čuli smo šta se sve dešavalo i da je verifikovana kupovina poslanika i da je u Parlamentu moguće prijetiti i vrijeđati, pa je bilo besmisleno razgovarati“.

Prihvatanje koalicije „Domovina“ od strane SNSD-a samo je malipulacija narodom gdje se pokušava skrenuti pažnja sa važnijih društvenih problema, ističe Borenović.

„SNSD je bio spreman da prihvati promjene  Ustava u BiH, da prihvati treći entitet, što je vrlo opasno po Republiku Srpsku“, rekao je Borenović za BN TV.

Ne propustite