Napad na tvornicu Mercedesa: Bivši radnik bagerom demolirao 50 novih vozila

Automoto
Napad na tvornicu Mercedesa: Bivši radnik bagerom demolirao 50 novih vozila
Bivši radnik iz osvete bagerom demolirao 50 novih vozila

Neimenovan bivši zaposlenik u Mercedesovim pogonima u Vitoriji (Španjolska) pobrinuo se da njegovim bivšim poslodavcima prisjedne Nova godina jer im je napravio štetu od 5 milion eura.

Naime, u  ranim jutarnjim satima na samu staru godinu 38-godišnjak se bagerom odvezao do kruga tvornice (gdje se proizvode putnički i teretni modeli Mercedesa Vito i V-klasa) s namjerom da izazove štetu i kaos što mu je i uspjelo.

screenshot-23

Španjolski El Pais izvještava da je, nakon što je probio vrata tvornice, na parkiralištu stigao porazbijati pedesetak potpuno novih kombija koji su čekali isporuku.

Zaštitari nisu imali drugih metoda kako bi ga zaustavili u njegovom divljačkom pohodu pa su zapucali u zrak kad je bivši zaposlenik zaustavio te su ga potom zadržali do dolaska policije.

Premda nema službenih podataka o učinjenoj šteti, El Pais javlja kako se radi o najmanje 5 milijuna eura štete. Neimenovani izvori iz tvornice kažu da je muškarac razbio 50-ak vozila, dok drugi tvrde da je taj broj znatno veći, oko 70.

Muškarac je radio u tvornici 2016. i 2017. godine što bi značilo da je njegova akcija  u četvrtak na Staru godinu bila rezultat dugogodišnjeg planiranja. Ukrao je bager iz dvorišta građevinske tvrtke u Legutianu, a zatim ga odvezao 21 kilometar do tvornice Mercedes.

Uhićen je i kazneno će se goniti zbog krađe i nanošenja materijalne štete, a istraga koja je u tijeku ovaj je čin protumačila kao osvetnički pohod. Je li čovjek dobio otkaz ili je nešto drugo posrijedi još nije poznato s obzirom na to da istraga još traje, no iz policije su potvrdili napad.

Sudeći prema fotografijama Daily Maila u videu na Youtubeu s mjesta događaja, bivši zaposlenik je u tvornici bagerom napravio pravi dar-mar.

Izvor:Jutarnji

Ne propustite