Novi potresi zatresli, jedan je bio 4.8 stepeni po Richteru!

Region
Novi potresi zatresli, jedan je bio 4.8 stepeni po Richteru!
.

U 6:16 sati novi je potres zatresao Hrvatsku. Kako su kazali iz Seizmološke službe, prvi je potres bio 4.7 Richtera, a onaj kasniji 4.8. Onda se osjetio još jedan, taj je imao 3.9 Richtera.

“Naknadni potresi, 30.12.2020. u 6:15 (M 4.7), 6:26 (M 4.8) i 6:29 (M3.9)”, objavila je Seizmološka služba na Twitteru.

Seizmologinja: Prvi je bio 4.7, a drugi 4.8 Richtera

Voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio kazala je da je epicentar bio kod Petrinje.

Potres u 6.15 bio je magnitude 4.7, onaj nešto kasnije 4.8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potvrdila da će se tlo i dalje tresti. “Hoće, trest će se duže vrijeme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih”, kazala je.

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak. “Sasvim sigurno”, rekla je.

Navela je da je Petrinju od ponedjeljak pogodila “ogromna količina” manjih potresa. Trese se gotovo svaku minutu, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.

EMSC imao nešto drugačije promjene

Prve procjene EMSC-a bile su nešto drugačije. Prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru.potres u 6:15 bio je 4.9 Richtera.

U jučerašnjem potresu poginulo sedam osoba

Nakon jučerašnjeg potresa od 6.2 Richtera u Petrinji, osjetilo se više slabijih potresa. U jučerašnjem potresu od 6.2 Richtera poginulo je sedam osoba. Materijalna šteta je ogromna, u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena prenosi Index.

Ne propustite