Neopisiva tuga: Valentinu su pokopali u vjenčanici sa prstenom na ruci

Region
Neopisiva tuga: Valentinu su pokopali u vjenčanici sa prstenom na ruci
.

– Nije mogla protiv bolesti za koju nije ni znala da je ima jer je asimptomatska, podmukla i opaka – ispričao je njezin neutješni brat Mario Valjak

Valentina Valjak, atletičarka AK Svetice i asistentica na geografskome odsjeku Prirodoslovno matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pokopana je u srijedu na mjesnome groblju u Brezničkom Humu u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci, prenosi portal eVaraždin

Preminula je u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti u 33. godini.

Valentina je rođena 22. studenoga 1988., a atletikom se počela baviti 2001. godine u AK Novi Zagreb. U mlađim je uzrastima trenirala disciplinu skok u dalj, no u seniorskom uzrastu odabrala je duge pruge. 

Posljednja istrčana utrka bio je Plitvički polumaraton na kojem je 15. studenoga pobijedila u ženskoj konkurenciji, a tjedan dana kasnije proslavila je 32. rođendan.

U srpnju iduće godine vezu je planirala okruniti brakom.

– Dogodine bi bila doktor znanosti. Požrtvovnost i upornost u atletici i životu omogućili su joj vrlo visoke rezultate, ali nije mogla protiv bolesti za koju nije ni znala da je ima jer je asimptomatska, podmukla i opaka – kazao je njezin neutješni brat Mario Valjak.

– Obzirom na to da su i djed i baka, potom stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina želja je bila da se također jednog dana vrati na rodnu grudu svojih predaka, pokopana je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci – ispričao je brat. 

Valentina Valjak bila je dobitnica rektorove nagrade, a od svoje se suradnice i djelatnice oprostilo i Hrvatsko geografsko društvo. 

(Večernji.hr)

Ne propustite