SRBIJA

ŠKOLSKA godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena: Evo kad je planiran raspust!

Objavljeno:04.12.2020 - 12:39
A A A Times Arial

ŠKOLSKA godina u osnovnim i srednjim školama U Srbiji  biće produžena za nekoliko dana, predviđeno je izmjenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvjete.

Izmjenama je planirano da se prvo polugodište završi 18. decembra i da zimski raspust bude u isto vrijeme i za učenike u Vojvodini i ostatku Srbije.

Đaci se u školske klupe ponovo vraćaju 18. januara.

Školska godina za osmake umjesto 4. juna, završava se 8. juna, dok će učenici od prvog do sedmog razreda u školu ići do 22. juna, a ne kako je ranijim kalendarom predviđeno 18. juna.

Za maturante gimnazija nastava se umjesto 21. maja, završava 25. maja, a za učenike trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna, umesto 28. maja.

Za sve ostale srednjoškolce drugo polugodište se završava 22. juna, a ne kako je bilo ranije planirano 18. juna.

Pomjeren je završni ispit. Umesto 21, 22. i 23. juna, mali maturanti će testove iz srpskog, matematike i kombinovani test polagati 23, 24. i 25. juna.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!