KORONA ODNIJELA JOŠ JEDNOG VELIKOG BOSANCA: U 67. godini preminuo heroj odbrane Goražda

Objavljeno:03.12.2020 - 19:34
A A A Times Arial

U 67. godini od posljedica bolesti COVID-19 umro je Sejdalija Ferhatović, nekadašnji član Ratnog predsjedništva općine Goražde i dugogodišnji uposlenik Sekretarijata za odbranu.

Sejdalija Ferhatović rođen je 9. oktobra 1953. godine u Ilovači. Prije rata, bio je dugogodišnji uposlenik Sekreterijata za narodnu odbranu Republike Bosne i Hercegovine, a pred izbijanje agresije na BiH obavljao je dužnost sekretara Sekreterijata za narodnu odbranu RBiH kada uzima aktivno učešće u organizaciji otpora i odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine.

Bio je član Ratnog predsjedništva opštine Goražde i član općinske Tertorijalne odbrane. Učestvovao je u organizaciji otpora i odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine od agresije u periodu od 1992-1995. godine. U ratnom periodu je bio i pripadnik komande 1. drinske brigade. Dobitnik je priznanja „Srebrni štit“.

Nakon rata obnašao je funkciju načelnika Uprave za odbranu Goražde u FBiH, a potom je bio šef Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze BPK-a.

"Svojim radom doprinosio je razvoju društveno-političke zajednice u raznim oblastima, kao aktivan sportski radnik i aktivista u nevladinom sektoru. Smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika UO Doma zdravlja dr Isak Samokovlija Goražde gdje je sa velikim entuzijazmom i interesom pokazao brigu za rad ove zdravstvene ustanove. Želimo da mu Allah dž.š.podari lijepi džennet, a porodici sabur", napisala je u saopćenju Aida Obuća, premijerka BPK Goražde i ministrica u Vladi BPK.

.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!