EVO ŠTA ĆE SE DESITI ZA 2 GODINE?! JELENA TRIVIĆ DANAS OTKRILA: Imaju plan, možda postane predsjednica RS

Aktuelno
EVO ŠTA ĆE SE DESITI ZA 2 GODINE?! JELENA TRIVIĆ DANAS OTKRILA: Imaju plan, možda postane predsjednica RS
Opozicija u Republici Srpskoj još vaga ponudu DNS-a da ih prime u svoje redove, te da potpišu zajednički sporazum za izbore 2022. godine. Saglasnosti nema.

Opozicija u Republici Srpskoj još vaga ponudu DNS-a da ih prime u svoje redove, te da potpišu zajednički sporazum za izbore 2022. godine. Saglasnosti nema.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, za zastoj u tom procesu optužuje potpredsjendicu PDP-a i narodnu poslanicu Jelenu Trivić. I nju i i SDS--ovu Maju Dragojević Stojić krive za neuspjeh u Prijedoru:

"Ovdje se postavlja pitanje opozicionih partija, SDS-a i PDP-a koji su poklonili pobjedu SNSD-u u Prijedoru i postavlja se pitanje da li će iko snositi odgovornost u PDP-u pa i sama Jelena Trivić. Ona se nekad čudno ponaša i ona je glavna prepreka nove skupštinske većine u RS i glavna prepreka promjena u Srpskoj".

Jelena Trivić, koju javnost najviše pominje kao moguću kandidatkinju za predsjednicu RS za dvije godine, odlučna je da oni koji imaju i jednu mrlju, ili sumnjivu biografiju ne mogu biti predvodnici promjena 2022. godine.

Opširnim postom je sve argumentovala, potvrdivši opredjeljenje za promjene, ali i podvlačeći zajedničku borbu sa Draškom Stanivukovićem, sa PDP i SDS:

"Jeste gospodine Nešiću, kada je stigao taj sporazum od strane DNS prema PDP, ja sam bila protiv. Ne zato što imam nešto protiv Vas lično, nego zato što smatram, a to sam rekla nebrojeno puta, da se tek trebate dokazati kao opozcija.

Trebamo vidjeli da li možete opstati bez fukcija. Trebamo vidjeti da li ste se sa SNSD razišli zbog različitih pogleda na politike, principe i vrijednosti ili je to rezultat Vaših ličnih nezadovoljstava podijelom plijena. Ja smatram da je ovo drugo i trebaće dosta Vrbasa proteći da se vi dokažete da ste se promijenili.

Istina je da imam političke ambicije i da su se one negdje kroz medije provukle da bih mogla biti kandidat za predsjednika 2022. godine. I sam Draško je to nekoliko puta izjavio. Istina je i da sam u nekom užem krugu rekla, ako je uslov da mandat za vladu obećam Nešiću, onda tražite drugog kandidata. Za mene postoje politički principi. To Vas je zaboljelo. Jednostavno gospodine Nešiću ja u Vama ne vidim promjenu. Vi ste sve ono protiv čega se ja u politici borim. Možda je trebalo da pričamo prije ovog medijskog rata. Ali ne znam iskreno da li bih sa Vama mogla spojiti pet smislenih rečenica", oštro i nedvosmisleno je odgovorila Jelena Trivić.

U Trivićkinu odbranu stao je i predsjendik PDP Branislav Borenović, koji je na Twitteru napisao:

"Neprihvatljiva i nekorektna izjava lidera DNS-a o PDP-u, našim ključnim ljudima koji su nosioci promjena i našim izbornim koalicijama sa SDS-om.

Tako se ne stiče povjerenje i zato smo sa pravom obazrivi.

Nažalost, režim i njegovi pobornici se raduju ovakvim izjavama."

Ne propustite