HRVATI TVRDE: Maradona je naš! Njegov pradeda je sa Korčule kao i Marko Polo, a majka i kćerka Dalma su dobile ime po Dalmaciji!

Objavljeno:02.12.2020 - 21:15
A A A Times Arial

Kako prenosi stranica "Hrvatska kultura" koja održava kontakt sa hrvatskim iseljenicima u Južnoj Americi, raspisala se o velikom Dijegu.

"Zbogom potomku Hrvata... Njegov pradeda po majci bio je Matej Kariolić, a rođen je na Korčuli. To je ostrvo na kojem je rođen i Marko Polo. Matej Kariolić preselio se u Argentinu, gdje je dobio ime Matej Kariolići (Matthew Cariolichi), njegova ćerka Salvador Cariolichi udala se za Ramona Francu, a u tom braku je rođena Diegova majka Dalma (takođe ime jedne od Maradoninih kćeri). Počivaj u miru, idole, legendo!" napisali su administratori stranice "Hrvatska kultura".

U dodatnom objašnjenju se govori da je po nekim navodima čak i Maradonina baba Salvador rođena na Korčuli, a da se majka i kćerka zovu Dalma po skraćenici od Dalmacija.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!