Dino Merlin je imao težak život, nije imao NOVCA, a onda mu je OVA PJESMA PROMIJENILA sve! (VIDEO)

Objavljeno:02.12.2020 - 21:08
A A A Times Arial

Ova pjesma je bila prekretnica u njegovom životu i donijela mu slavu, a krije teške trenutke

Mnoge pjesme internacionalne zvijezde Dina Merlina kriju tajne i zasnovane su na istinitim događajima.

Kako je Dino i kantautor, njegove pjesme uglavnom su zasnovane na detaljima iz njegovog života, ili posvećene određenim, dragim osobama i događajima.

Merlinova pjesma “Kokuzna vremena” iz 1985. koja je naslovna numera njegovog prvog albuma, hit je koji traje već godinama, a krije zanimljivu tajnu.

Nakon što se vjenčao sa suprugom Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac, a bio je običan mladić iz skromne, radničke porodice.

Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je donio nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pjesmu, pričao je Dino jednom za medije.

“Jesi li ti lud? Papir se ne jede”, rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pesma “Kokuzna vremena”, koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

Mnogi se i dan danas pitaju šta zapravo znači reč “kokuzna”, a ova riječ označava upravo ono na čemu je pjesma i zasnovana – teška vremena, siromaštvo, bijeda, loša finansijska situacija,prenosi Objektiv.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!