Grujičić: Akcija SIPA - novi pritisak na Bošnjake koju su spremni na pomirenje

Objavljeno:01.12.2020 - 12:42
A A A Times Arial

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić za RTRS je komentarisao pretrese koje od jutros vrši SIPA na području ove opštine, a vezano za sumnju za nezakonite radnje u izbornom procesu. Kaže da se radi o "pokušaju podmetanja predstavnika bošnjačkih stranaka".

Kako tvrdi, radi se o "nastavku pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot".

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle, uhaspili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz „Udruživanje radi vršenja krivičnih djela“, u vezi sa krivičnim djelom „Pripremanje krivičnog djela“, te krivičnim djelima “Falsifikovanje isprave“, „Nedozvoljeno korištenje ličnih podataka“ i „Povreda biračkog prava“ istog zakona.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!