ZNATE LI KAKVO JE MIŠLJENJE JELENE TRIVIĆ O GENOCIDU U SREBRENICI? Evo šta je izjavila u SKUPŠTINI RS-A I TO PRED DODIKOM (VIDEO)

Aktuelno
ZNATE LI KAKVO JE MIŠLJENJE JELENE TRIVIĆ O GENOCIDU U SREBRENICI? Evo šta je izjavila u SKUPŠTINI RS-A I TO PRED DODIKOM (VIDEO)
.

Draško Stanivuković nakon izbora nekoliko puta je gostovao u emisijama, a svaki put bi jasno naglasio kako smatra da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić osvojila je ubjedljivo najviše glasova među odbornica na proteklim izborima, ali neće sjesti u Skupštinu Grada Banjaluka iako su je građani izabrali. Odlučila je ostati u Narodnoj skupštini RS, a govoreći za N1 izvinila se biračima koji se "na neki način osjećaju iznevjerenim".

Trivić ja u Danu uživo kazala kako će biti na raspolaganju novo gradonačelniku, kako je to i ranije govorila, te da će to raditi s njim pro bono.

"Mislim da u NSRS trebam ostati, da su to teme na kojima sam se ja izbrusila kao narodni poslanik i sa kojih tema treba da uđem u izbore 2022. Bavim se isključivo analizom rada Vlade RS", kazala je Trivić.

Na pitanje da li je iznevjerila povjerenje birača koji su glasali za nju, kazala je da "izborni zakon to dozvoljava".

"Može se tako i posmatrati. Ako ja kažem zaista da ću u radu s Draškom donositi ključne odluke za Grad onda ne vidim da je to povjerenje iznevjereno. To što ću ja ostati u NSRS, držati vatru, ostati bez mene i Dršaka u ovom momentu kada nam je Poslovnik ograničen, politički bi bilo kontraproduktivno za samu političku scenu. Izvinjavam se svim biračima koji se na neki način osjećaju izdanim. Jednostavno utisak koji smo morali Draško i ja ostaviti, a to sam rekla i tokom kampanje ni Draškova kandidatura bez mene na listi ne bi bila ista", kazala je Trivić.

Iako ona nije gostovala u emisijama toliko često kao Draško Stanivuković, jedna njena izjava iz Skupštine ovih dana je ponovo aktuelna.

Dodik je u Centralnom dnevniku prije nekoliko godina  javno priznao da je bio genocid, na što je Jelena podsjetila prisutne u NSRS-u prije nekoliko mjeseci.

EVO ŠTA JE TADA JELENA PORUČILA DODIKU:

"Vi ste jedini srpski političar iz RS-a koji je eksplicitno priznao genocid u Srebrenici, znam vaše riječi napamet."

Ovako je članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku replicirala zastupnica PDP-a u NSRS-u Jelena Trivić nakon što se Dodik prethodno žestoko verbalno obrušio na njenog stranačkog kolegu Draška Stanivukovića.

"Vi sad nekom pričate o priznavanju nekih naših žrtava. I nikad niste povukli to u onom smislu u kojem ste trebali. Ne lakim izjavama, nego zvaničnim saopštenjima, prenosi SB. 

Toliko ste mržnje iznijeli danas da me prosto zaprepastilo čak i zato što je to od vas. Vi ste posljednji čovjek koji može da priča o ustašama", izjavila je Jelena.

Istaknuvši kako više poslovnički nema pravo da se obraća u NSRS-u, naglasila je da poslanici nisu ravnopravni s Dodikom u pogledu trajanja diskusije tokom same sjednice.

"Voljela bih da imamo jednako vrijeme, pošto ste vi veliki Srbin, tako ste se proklamovali, da vam kažem da niste baš ni veliki, a vjerovatno niste ni Srbin", poručila je Trivićka prije nekoliko mjeseci u NSRS-u.

Ne propustite