Tužilaštvo BiH o akciji SIPA-e u Srebrenici

Objavljeno:01.12.2020 - 09:48
A A A Times Arial

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle i Srebrenice.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta Tužiteljstva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, te kaznena djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se za izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima oko prijava građana za glasanje iz inozemstva.

U interesu rada na predmetu više informacija u ovom trenutku ne možemo davati.

"U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na četiri lokacije na području Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, koje koriste tri osumnjičena lica zbog postojanja osnove sumnje u izvršenje krivičnog djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka. Navedena krivična djela propisana su krivičnim zakonima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske", rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e i dodao:

"Sve inkrimisane radnje su povezane sa proteklim izborima Srebrenica 2020. godine".

Naglasio je da s obzirom da aktivnosti na terenu još uvijek traju ne može iznositi više detalja.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!