Hrvati protestovali protiv novih mjera

Aktuelno
Hrvati protestovali protiv novih mjera
.

Širom Hrvatske su danas održani protesti građana koji su odlučili podići glas protiv novih vladinih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa. Okupljeni smatraju da je korona politički projekt, kao i da vlasti ne smiju imati pravo da upravljaju njihovim životima.

screenshot-32

Inicijativa "Prava i slobode" na svojoj Facebook stranici pozvala je građane da danas 12 sati izađu na glavne trgove hrvatskih gradova kako bi protestovali protiv novih epidemioloških mjera koje su na snagu stupile u subotu u ponoć.

Jedna od organizatorica zagrebačkog protesta Žana Beber, članica Središnjeg odbora stranke Slobodna Hrvatska i Udruge Ovršni, objasnila je kako je u pitanju spontano okupljanje.

"Ja mislim da je korona politički projekt. Cijela priča je prenapuhana, umiru već stari i bolesni ljudi. Ja sam bila na svim protestima, grlili smo se i ljubili i nitko se od nas nije zarazio", rekla je Beber.

Zatim je poteze vlade nazvala "čistom diktaturom, vladavinom straha i terora". Protesti su način da im se pokaže da je građanima "dosta".

"Dosta je oduzimanja ljudskih prava, zastrašivanja, ucjenjivanja vakcinom, igranja našim životima, oduzimanja slobode, prijetnji. Dosta je ljudi!", poručila je preko megafona.

Novi.ba/Klix

Ne propustite