Vukanović uputio VAŽNU PORUKU Miloradu Dodiku

Aktuelno
Vukanović uputio VAŽNU PORUKU Miloradu Dodiku
.

Lista Nebojše Vukanovića "Za pravdu i red" osvojila je šest odborničkih mandata u Skupštini grada Trebinja. Ovaj zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske bio je gost Novog dana...

Upitali su ga da prokomentariše najavu izmjena zakona statuta kojim se planiraju oduzeti ingerencije načelnicima općina u Republici Srpskoj.

"Milorad Dodik je i ovaj put svojim šizogenim ponašanjem pokazao da nikada ne misli mirno prepustiti vlast. Sada je ušao u neku vrstu pripreme kako da razvlasti načelnike koji su ga porazili", rekao je između ostalog te dodao:

"Ako ovaj zakon uđe u proceduru odlučili smo da pozovemo građane sa vozilima da blokiramo NSRS, raskrsnice, i da na taj način pružimo otpor čovjeku koji hoće da nas pretvori u Sjevernu Koreju i gotovi svi su to prihvatili u opoziciji i nećemo dozvoliti Dodiku da krši sva građanska prava". 

Kazao je kako ima informaciju da bi se veliki broj ljudi iz SNSD-a ovaj put mogao suprotstaviti svome šefu, jer, kako je naglasio Vukanović, znaju da bi ovo moglo otići predaleko.

Kako je rekao Vukanović, Dodik je za sada odustao od ove izmjene zakona, te da će se to dogoditi vjerovatno nakon Nove godine.

"On misli da je od Boga dat i da može odlučuje o sudbini svakog čovjeka - to je srednji vijek", kazao je.

(N1)

Ne propustite