GARANTUJE VAM MRŠAVLJENJE I DUGOVJEČNOST: Za zdrav život primjenjujte samo ovaj savjet

Objavljeno:28.11.2020 - 11:43
A A A Times Arial

Mnogo je savjeta kako se hraniti zdravo ali i  mnogo dijeta kojim bi postigli zdrav život te imali vitku liniju. Međutim, istraživanja su pokazala kako vam za to treba isključivo jedan savjet koji je zlata vrijedan, a on se zove "PRIVREMENI POST".

Zahvaljujući naučno dokazanim dobrim efektima, privremeni post  pomaže u mršavljenju, kontroliše šećer u krvi i snižava pritisak.
Također, istraživanja su pokazala kako uz pomoć ovog savjeta, možemo postiči i dugovječan život.

Sve što trebate jeste uzdržavati se hrane svakog drugog dana.
Ispitivanja na 60 zdravih ljudi podeljenih u dve grupe od kojih je  30 njih  normalno jelo, dok druga grupa nije jela ništa 36 sati, a zatim 12 sati jela uobičajeno, uočile su se znatne razlike.
Oni koji su postili pokušali su naravno već sljedeći dan  da "nadoknade" hranu koju nisu unosili  ali u tome nisu uspjeli  a samim time nisu uspjeli ni da  nadoknade kalorijski deficit.

"Utvrdili smo i da su poboljšani rizici faktora za kardiovaskularne bolesti. Došlo je do smanjenja krvnog pritiska što utiče na dužinu života", kaže Harald Suri sa Univerziteta u Gracu.

Svakako ovaj savjet vrijedi isprobati ukoliko imate namjeru da imate vitku liniju, ali i da živite duže. 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!