Pogledajte kako Tegeltija prkosi visokom predstavniku: „Neka me Inzko smijeni, ako može“

Aktuelno
Pogledajte kako Tegeltija prkosi visokom predstavniku: „Neka me Inzko smijeni, ako može“
.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija gostovao je sinoć na Face televiziji ...

Tom prilikom je kazao :

„Da, imam prijetnje! Ozbiljan pritisak se vrši na mene! Ovo je montirani snimak koji je napravila obavještajna služba, OSA! Snimaju me stalno! Prije godinu sam nazvao Osmicu i rekao mu da se vrši nezakonito snimanje mene, rekao mi je da je to istina i da to rade odmetnuti dijelovi njegove službe!

Ovo je brutalni napad OSA-e i pokušaj preuzimanja pravosudnog Sistema! To nije autentičan razgovor! Ljut sam! Ja nikome ništa ne montiram! Nemam utjecaj na postupke koji se vode protiv Osmice! Misle da sam na vrhu i da sve kontrolišem, to nije istina! OHR se direktno petlja u individualne slučajeve i procjenuje, a nemaju pravo!

Ako Inzko misli da me može smijeniti, neka me smijeni! Možda mi učini uslugu! Ne mogu zamjeriti američkoj ambasadi, članovi savjeta VSTV-a su pod ogromnim pritiskom! Ja ništa ne snimam, ali sve pratim! Dodik me nije zvao, ni poruku nije poslao! Dočekan sam na nož u Sarajevu kao Srbin i Dodikov čovjek! Brutalni napadi na mene počinju nakon izbora Gordane Tadić! Osmica mi poručio preko prijatelja da će, ako izaberemo Gordanu Tadić, krenuti lavina na mene koju on neće moći zaustaviti“, kazao je Tegeltija.

Strukture vezane za SDA pokušavaju pravosudni sistem staviti pod kontrolu! Žele skinuti mene, Gordanu Tadić i sve oni koji su radili predmete protiv SDA idu sljedeći! Ne trebaju nam sudovi ako će OHR presuđivati sve! Nikad nisam snimao Mektića! Ja ne mogu vršiti utjecaj na sudije! Feraget je slagao, ja sam Memića i njega primio! Rekao sam im kakva su naša ovlaštenja! Kao čovjeka me zanima ko je ubio Davida i Dženana, ali ja tu ništa ne mogu uraditi!

Ne znam šta radi Larson! Odluku Tužilaštva Kantona da odbije prijavu u slučaju Nadin smatram odlukom podložnom preispitivanju! To je strašno, meni je kao čovjeku to strašno! Meni je strašno da u ovom društvu uopšte pričamo o ovome! Majka ima pravo da podnese žalbu, i ja kao roditelj nisam zadovoljan!  …Legitimno je da me smijene! Proces moje smjene ide ovako: pet članova VSTV može da me prijavi a deset mora glasati protiv mene, inače nas ima petnaest…

Ne propustite