Kažu da je najjači ANTIBIOTIK iz prirode, da DETOKSIKUJE, čuva srce i JAČA IMUNITET: Dodajte samo PRSTOHVAT ovoga u RUČAK!

Zanimljivosti
Kažu da je najjači ANTIBIOTIK iz prirode, da DETOKSIKUJE, čuva srce i JAČA IMUNITET: Dodajte samo PRSTOHVAT ovoga u RUČAK!
Kurkuma je začin za koji se često kaže da je eliksir zdravlja!

Kurkuma je začin za koji se često kaže da je eliksir zdravlja! Zajedno sa medom daje savršenu kombinaciju za dobro zdravlje i to u svakom smislu. Mješavina kurkume i meda liječi prehladu, kašalj, akne, upalu grla i svakodnevnim korišćenjem možemo produžiti život. 

Kurkuma ima antivirusna, protivupalna, antimikrobska i antiseptička dejstva, dok je med odličan za imunitet. Često se i kaže da su kurkuma i med bolji lijek od antibiotika. Kurkuma i med uništavaju sve bakterije u organizmu, a da ne ošteti crijevnu floru.

Kombinacija kurkume i meda je efikasna za liječenje mnogih tegoba vezanih za stomak kao što su gasovi, probavne smetnje, čir na želucu i stomačne tegobe.

Napravite ljekoviti napitak "zlatni med".

kurkuma

I kurkuma i med imaju svoje jake strane tako da u kombinaciju dobijamo najjači antibiotik "zlatni med"!

Potrebno je da jednu punu kašiku kurkume razmutite u 100 grama meda. Lijepo promiješajte i smjesu čuvajte u staklenoj teglici, uzimajte po malo svaki dan.

Veoma je bitno da koristite čistu kurkumu koja nije pomiješana sa drugim začinima.

Napomena: Zlatni med ne bi trebalo da konzumirate ukoliko pijete lijekove. Najbolje je da se posavjetujete sa ljekarom. Takodje, kurkuma se ne preporučuje osobama koje imaju bolesti žuči I osobama sa niskim pritiskom. Ukoliko se uzima u većim količinama, kurkuma može dosta da snizi pritisak, ali isto tako I da proredi krv.

Mješavinu kurkume i meda možete napraviti kod kuće i konzumirati redovno kako biste poboljšali vaše zdravlje i zaštitili se od najčešćih bolesti!

Napravite odličnu masku za lice

Kada je u pitanju nega kože, kurkuma i med su idealna kombinacija. Med ima antiupalna svojstva, dok je kurkuma prirodni antibiotik koji smanjuje crvenilo.

Za ovu masku je potrebno da dobro promešate 2 kašike meda i prstohvat kurkume. Smjesu nanesite na licei držite je 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Poželjno je da se nakon umivanja toplom, umijete i hladnom vodom kako bi se pore zatvorile.

Ova maska je odlična za kožu lica, a i za kosu, tako što hrani korijen dlake,  odlična je za cirkulaciju glave, liječi perut, ekcem i sprječava opadanje kose.

Ukoliko vam je teško da pravite smjese od meda i kurkume, kako biste poboljšali svoje zdravstveno stanje, dovoljno je da u svaki ručak koji kuvate dodate prstohvat kurkume. Jelo će dobiti veoma lijepu boju, nema potrebe da koristite vještačke začine, koji daju aromu, a vaše zdravlje će se dosta popraviti, počevši od cirkulacije, rada srca, prokrvljenosti, a ovaj začin podstiče detoksikaciju što će se pozitivno odraziti na kosu, kožu i nokte što je esencijalno u ovim zimskim danima.

Ne propustite