“CRNI PETAK OZBILJNO NAŠTETIO OČUVANJU ZDRAVLJA” Dr Tiodorović ističe da će naredna nedjelja biti IZUTETNO TEŠKA

Objavljeno:28.11.2020 - 08:54
A A A Times Arial

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović je rekao da je situacija u Nišu ali i u cijeloj Srbiji ozbiljna, vanredna, u pojedinim velikim gradovima u centralnoj Srbiji i Vojvodini - katastrofalna, sa stanovišta popunjenosti bolničkih kapaciteta, stope umiranja koja je veoma visoka.

Za nas nije neočekivana, mi smo rekli da će ove dvije biti veoma teške nedjelje – rekao je Tiodorović.

On je rekao da je za očekivati da i naredna nedjelja bude veoma teška i da će krajem nedjelje doći do jednog laganog smirivanja, prenose Novosti.

– Od polovine decembra možemo da očekujemo smirivanje cjelokupne situacije – dodao je on.

Dr Tiodorović je rekao da sada vidimo opasnost, potpuno neopravdano u ovom Crnom petku.

– Ne znam zašto moramo da prihvatimo ono što je najlošije, a ovo jeste, čak i da je mirna situacija. Pogledajte zemlje na zapadu, Sloveniju npr. tamo nije postojao Crni petak. Ono što se desilo sada ne predstavlja ni jedan promil u smislu ekonomske podrške, a neprocjenjive štete nanosi organizovanosti zdravstvene službe i očuvanju zdravlja – rekao je on.

Moramo da raščistimo šta je najvažnije u ovom trenutku, dodao je on, a najvažnije je zdravlje, čak i po cijenu ekonomije.

– Zaravnjenje krive ne možemo da očekujemo prije polovine decembra – dodao je on i istakao da ćemo do Nove godine imati uočljiviji pad, smirivanje situacije.

Prema njegovim riječima, tek onda kad stigne vakcina možemo da očekujemo smirivanje situacije.

– Moramo da budemo svjesni da ćemo još uvek sve ove mjere da zadržimo. Vjerujem da do proljeća mora da traje cijeli sistem očuvanja ovih mjera. Uz vakcinaciju i postizanje kolektivnog imuniteta možemo da stignemo do jedne kontrolisane situacije – istakao je on.


 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!