VOZAČI, BUDITE OPREZNI Magla i poledica usporavaju saobraćaj

Bosna i Hercegovina
VOZAČI, BUDITE OPREZNI Magla i poledica usporavaju saobraćaj
Magle jutros ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, pa se vozačima na svim putnim pravcima savjetuje opreznija vožnja.

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima uz riječne tokove Bosne, Vrbasa, Lašve i Spreče, a poledice ima na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magle jutros ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, pa se vozačima na svim putnim pravcima savjetuje opreznija vožnja.

Vngabaritni prevoz kreće se dionicama Vrela-Kotor Varoš-Banjaluka, Stanić Rijeka-Karuše, granični prelaz Gradiška-gradilište novog mosta, Prijedor-granični prelaz Gradina, granični prelaz Gradiška-Terminal Gradiška, Stanić Rijeka-Prnjavor, Banj Brdo-Lopare-Ugljevik-Tuzla. Vozačima se skreće pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Radovi usporavaju saobraćaj u Laktašima na magistralnom putu Klašnice-Laktaši, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške je petlja Aleksandrovac, a iz pravca Banjaluke vozila kod hotela “Ćubić”, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, Crkvina-Modriča, te na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Modriče, Kotor Varoša, Vlasenice i Broda.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH /FBiH/ Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je klizište usporilo saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Na dionici puta Vrela-Kotor Varoš-Banjaluka kreće se vangabaritni prevoz, a vozačima se skreće pažnja da budu oprezni i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Radovi se izvode i na mostu preko jezera Bočac na putu Jajce-Crna Rijeka, zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U FBiH će zbog rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu u Vogošći (ispred hotela “Sunce”) danas biti obustavljen saobraćaj. Putnička vozila će se preusmjeravati lokalnim ulicama kroz Vogošću, a teretna kroz Rajlovac, kao i na Sarajevsku obilaznicu.

Na dionici Prozor-Jablanica zbog radova je obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz Auto-moto saveza podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
 

Ne propustite