Čerkez oštro: Mnogima će ovo zaista biti Crni petak

Aktuelno
Čerkez oštro: Mnogima će ovo zaista biti Crni petak
.

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kritizirao je gužve do kojih je danas došlo u tržnim centrima, tokom održavanja „Crnog petka“.

- To se ne komentariše, to se sankcioniše. Postoje kantonalni krizni štabovi, i oni koji vrše nadzor, i od njih se očekuje da rade svoj posao. Također, i poslodavci trebaju da budu solidarni sa svim ljudima koji se bore sa koronavirusom – rekao je Čerkez.

Kako je istaknuo, „ne možete na jednoj strani imati restrikcije i zatezanje mjera a na drugoj one koji se iz ličnih razloga ponašaju neodgovorno i dovode tim svojim ponašanjem ljude u opasnost“.

- Mi smo izdali naredbe koje trebaju da se poštuju a današnjim danom one su prekršene. Žao mi je zbog mnogih kojima će ovo stvarno biti „crni petak“ – zaključio je Čerkez za Avaz.

Podsjetimo, zbog takozvanog „Crnog petka“ (Black Friday) odnosno šoping groznice koja danas nije zaobišla ni našu zemlju, tržni centri i robne kuće su pune. Zbog toga je opravdan strah od širenja zaraze jer se socijalna distanca ne poštuje.

(avaz.ba)

Ne propustite