MUP KS: Hapšenje Marokanca je rezultat našeg rada i saradnje sa policijom RS-a i Srbije

Aktuelno
MUP KS: Hapšenje Marokanca je rezultat našeg rada i saradnje sa policijom RS-a i Srbije
.

Nakon što je beogradska policija uhapsila migranta osumnjičenog da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Sarajevu, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje je istaklo da je hapšenje rezultat saradnje više policijskih agencija.

screenshot-16

Kako se navodi do hapšenja je došlo vrlo intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH.

"Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo se zahvaljuje za saradnju navedenim agencijama, posebno Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije", kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Slijedi rad na izručenju uhapšene osobe u skladu sa važećim propisima, a policija nastavlja raditi na pronalasku još dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom.

Podsjetimo, u Beogradu je danas lociran i uhapšen S.E.D. (1989), državljanin Maroka, koji je osumnjičen za ubistvo J.B. na Otesu kod Sarajeva.

Novi.ba/Klix

Ne propustite