Marokanci se izvinjavaju nakon ubistva Jasmina Berovića: Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi

Aktuelno
Marokanci se izvinjavaju nakon ubistva Jasmina Berovića: Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi
.

Neugodno mi je pred dobrim ljudima ove zemlje zbog postupka sunarodnjaka, kaže Rajawi iz Maroka

Privremeni uslovi i stanje u kojima žive migranti u BiH pogoršali su se dolaskom prvih mrazeva, ali i nakon ubistva Jasmina Berovića (36) iz Hadžića. Na društvenim grupama namijenjenim pružanju pomoći migrantima na desetine mladića iz raznih zemalja prenijelo je poruke saučešća porodici i izvinjenje njima i građanima BiH i Sarajeva koji su, uprkos teškim uslovima, pokazali humanost prema njima.
- Znate sve o stanju migranata, prešli smo mnoge zemlje sa snom o promjeni života nabolje, a naišli na poteškoće, loše postupanje, batine, hrvatska policija je učinila da se osjećamo loše. Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi, nadamo se da će se situacija popraviti, poručio je Monsif Buraja.

Marokanac Amine Rajawi slikao se sa zastavom BiH i poručio da ni oni nisu svi isti, da pored loših, postoje i dobri

ls-4935224-1024

Abdel Wehad Baj navodi da im je žao zbog onoga što se desilo, da se nada da će kriminalac biti pronađen i kažnjen od bosanske policije.
- Nadamo se da će bosanski mladić koji je ubijen biti među ljudima u raju, akobogda, rekao je on.
Još jedan migrant po imenu Deco Mural kaže da im je veoma žao, da kriminalni čin ubistva ne predstavlja sve njih u migrantskoj populaciji.
- Oni koji tako postupe trebaju biti kažnjeni za primjer. Mi smo miroljubivi i volimo narod Bosne i Hecegovine, napisao je on.
I migrant s imenom Sufijan je uputio izvinjenje, posebno se obraćajući Sarajlijama.
- Neki stvarno loši ljudi ne zaslužuju ni sekundu da žive u vašoj velikoj zemlji, naveo je.
I Anwar iz Maroka je objavio sličan status na grupama, naglasivši da svi Marokanci nisu krivi, nego konkretna osoba koja je napravila probleme.
Među brojnim porukama saučešća najviše je Marokanaca kojima je stalo do toga da Sarajlije ne izgube iz vida da među njima ima i onih dobrih. 

Izvor:Oslobođenje

Ne propustite