ANKETA: Da li je STANIVUKOVIĆ negiranjem GENOCIDA U SREBRENICI pokazao svoje pravo lice?

Objavljeno:25.11.2020 - 16:46
A A A Times Arial

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sinoć je u Pressingu na N1 još jednom potvrdio kako smatra da se u Srebrenici nije desio genocid.

"Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određenog teritorija. Je li bila namjera u tom smislu da svi budu protjerani? Srebrenica je dio BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s tog teritorija, o namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizirano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod. Predstavljam jednog modernog političara koji voli sve druge ljude. Ne bježim od grešaka. Ako je netko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", kazao je Stanivuković.

Prema mišljenju brojnih analitičara, Stanivuković je ovom izjavom pokazao svoje pravo lice.

PITAMO VAS:

Da li je STANIVUKOVIĆ negiranjem GENOCIDA U SREBRENICI pokazao svoje pravo lice?

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!