ČAJ OD ĐUMIRA može ozbiljno da naškodi vašem ORGANIZMU, a evo i KAKO

Objavljeno:25.11.2020 - 14:32
A A A Times Arial

Evo šta smo čuli da može da uradi čaj od đumbira: daje vitalnost tijelu, ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz jetre i stabilizuje probavu, povećava apetit, čisti jetru, poboljšava pamćenje, smanjuje stvaranje gasova u crijevima, pojačava mušku polnu potenciju, rastvara višak sluzi na zidovima želuca....

Nina Solokova, ruski ljekar i naturopata tvrdi da ulje i elementi u tragovima koji su dio đumbira sprječavaju zgrušavanje krvi. Iz tog razloga ne bismo trebali stalno piti ovaj čaj, ukoliko se pripremamo za operaciju. Barem tri nedjelje prije operacije, ovaj čaj ne smije da se koristi.

642x361-does-ginger-tea-have-any-bad-side-effects

Za ljude koji pate od čira na želucu, čaj sa đumbirom u velikim količinama može biti smrtonosan, jer izaziva pogoršanje bolesti pa čak i krvarenje.
Ovo piće nije ništa manje opasno za one koji imaju kamen u žuči. Aktivira procese u tijelu, pa tako može da izazove i kretanje kamena, pa situacija brzo postane kritična.

Čaj od đumbira je porijeklom iz Indije i tamo se ovaj čaj pije sa mlijekom, puterom i začinima. Ali oni znaju da se čaj od đumbira nikako ne smije piti ako imate temperaturu jer je u stanju da podigne istu još više, pa tako pogorša bolest. Ali nakon pada temperature, čaj od đumbira ubrzava liječenje.

Ako je upaljena, čaj od đumbira će napraviti ogromnu štetu.

Ukoliko imate bilo koje oštećenje krvnih sudova - čaj od đumbira nije za vas.

Sam po sebi, čaj od đumbira je veoma opasan u kombinaciji sa lekovima za smanjenje šećera. Pored toga pojačava efekat lekova koji stimulišu srce i snižavaju krvni pritisak, što može dovesti do predoziranja.
Čaj od đumbira stimuliše mršavljenje, ali ga uvek morate piti uz dogovor sa ljekarom, jer ljekari znaju da velika doza ovog čaja dovodi do povraćanja i dijareje.

Vojni ljekari tvrde da đumbir narušava vid, ali do danas za to ne postoji dokaz.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!