Dr Stojanović otkrio koliko traje oporavak od koronavirusa, upozorio na opasnu grešku

Aktuelno
Dr Stojanović otkrio koliko traje oporavak od koronavirusa, upozorio na opasnu grešku
.

Direktor KBC Zemun istakao je da je ovaj nalet virusa duplo teži u odnosu na prethodne.

Gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u, direktor KBC Zemun, dr Dragoš Stojanović, istakao je da je ovaj nalet virusa duplo teži u odnosu na prethodne. Naglasio je da su najbolji pokazatelj intenzivne njege i broj teških kliničkih slika i komplikacija.

"Intenzivne njege su nam pune i prepune. U KC Zemun je ostalo svega par slobodnih mjesta", rekao Stojanović koji je još jednom apelovao na sve da se pridržavaju mjere, da ne bi bilo kasno. 

"Imali smo slučaj momka koji je doveo dedu u bolnicu. Rekao nam je da ne zna šta će da uradi ako ga je zarazio. Nemojte da čekate da bude mnogo kasno", upozorio je. 

Koliko traje oporavak kod zaraženih, dr Stojanović kaže da zavisi. 

"Ukoliko duže čekaju, komplikacije će biti veće. Nepredvidivo je kakve će posljedice virus da ostavi na organizam. Dužina primarnih liječenja je 7-10 dana u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko ima komplikacija, i po mjesec dana. Poslije, kada odu na kućno liječenje, najmanje tri mjeseca traje oporavak. Ne mogu da očekuju da će biti prije i ne treba pokušavati na silu vraćati snagu organizma kakva je bila prije bolesti. Potrebno je vrijeme", kaže dr Stojanović. 

 

Ne propustite