UPRAVO OBJAVLJENE VIJESTI O PSU KOJEG JE MUŠKARAC JUČER PREGAZIO TRAKTOROM: Evo šta se poslije desilo

Objavljeno:24.11.2020 - 09:01
A A A Times Arial

Od jučer mediji u BiH u regionu pišu o monstruoznom činu koji se dogodio u mjestu Rašljeva kod Gračanice

Kako javljaju iz MUP-a, pas je živ i zbrinut je u veterinarskoj stanici Gračanica, a protiv počinitelja će biti podnesena krivična prijava.

"Na svu sreću, pas je živ, nalazi se na zbrinjavanju u veterinarskoj stanici. Obavijestit ćemo tužilaštvo i protiv počinitelja će biti podnesena prijava", kazali su iz MUP-a Gračanica za Klix.ba.

Ipak, za ovakav epilog priče najzaslužniji su aktivisti iz Udruženja "Dreams" i njihova brza reakcija.

"Nakon što smo dobili informaciju o monstruoznom činu u kojem je muškarac traktorom pregazio psa u općini Gračanica odmah smo reagovali. Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren te oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za dobrobit životinja da ga preuzmu, te je pas ostavljen bez veterinarske pomoći", kažu iz Udruženja "Dreams".

Međutim, tu nije bio kraj priče. Nakon njihovog zahtjeva za oduzimanje psa, aktivistima iz udruženja dozvoljeno je preuzimanje psa uz pratnju policijskih službenika MUP-a Gračanica i uz pratnju veterinara veterinarske stanice Gračanica.

"O zdravstvenom stanju psa i obimu povreda znat ćemo više nakon pretraga i RTG snimaka. Ovim putem želimo da se zahvalimo MUP-u Gračanica, a posebnu zahvalnost dugujemo veterinaru Nermanu Avdiću iz JP Veterinarska stanica Gračanica, koji je i tokom noći ostao uz psa", kažu iz Udruženja "Dreams", piše Klix.ba

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!