Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori

Aktuelno
Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore (NKT) odlučilo je danas da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore (NKT) odlučilo je danas da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 7 – 20 časova  7 – 18 časova, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja na period od 19 časova  – 5 ujutro narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo “dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat”.

– NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja virusa korona. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenio da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora – piše u saopštenju, prenose Vijesti.

Ne propustite