Srđan Mandić: ANTIFAŠISTA SAM I PREZIREM FAŠIZAM, ČETNIŠTVO, USTAŠTVO...

Aktuelno
Srđan Mandić: ANTIFAŠISTA SAM I PREZIREM FAŠIZAM, ČETNIŠTVO, USTAŠTVO...
.

Novoizabrani načelnik Općine Centar Srđan Mandić, gostujući na Face televiziji kod Senada Hadćifejzovića je naveo kako je prošla uprava u općini uzela nadležnosti koje joj ne pripadaju!

- EYOF je bio otimanje! Nismo dobili izvještaj o utrošenim sredstvima! Od početka bilo dileme trebam li ja biti kandidat za načelnika Centra! Hrabro smo ušli u to! Pred bilo koje izbore, tri nacionalne stranke dižu tenzije i hrane se međusobno!

 Kada su nacionalne stranke vidjele da gube tlo pod nogama, krenula je “Srbin” priča za mene! Sarajevo brutalno reklo NE pokušajima mržnje i nacionalizma! SDA je stranka koja se odnarodila od građana i prestala da ih sluša! To je ključni problem zašto su izgubili izbore, konkretno u Centru! Ajnadžić generalski odstupio sa svih funkcija!

Imao sam veliku podršku Četvorke, otkrivali smo zajedno afere! Željko Komšić u meni budio nadu da stvari mogu krenuti nabolje, ali kada na svojoj koži osjetite brutalnost te politike ostanete razočarani, a raspad koalacije nas je zabolio! DF sada ima jednog općinskog vijećnika, a ranije je imao pet! Dobili su crveni karton!

Važna je detaljna revizija poslovanja svega što se dešavalo, spreman sam angažovati strane ugledne konsultantske kuće! Nismo preuzeli vlast, već odgovornost! Potrebni mini referendum! Da nije Irme Baralije, u Mostaru ne bi bilo izbora! Zbog njene presude, Izetbegović i Čović morali potpisati! Na lokalnim izborima u Mostaru niko neće izgubiti svoje nacionalno pravo ako HDZ siđe s vlasti! Možda Irma Baralija bude gradonačelnica Mostara! Zašto nam se Platforma za progres u Mostaru ne bi pridružila?!

Na kojim osnovama će oni što su u Sarajevu izgubili, u Mostaru graditi kampanju?! Ponosni sam Sarajlija! Ne mogu Komšić I Bakir biti veće patriote od mene! Antifašista sam i prezirem fašizam, četništvo, ustaštvo! Kuću moje majke su označili kao četničku i Njemci su ušli u kuću i sasuli rafal na nju i tri sestre! Ona se onesvjestila i tako preživjela, a sada kada vidi bradu i kokardu na televiziji uvijek se strese! I danas se borim protiv te ideologije! Moramo prestati gledati kako se ko zove i nastaviti dalje! Pravi sam Bosanac i Hercegovac - majka iz Hercegovine, porodica Pedalo, a otac iz Foče. U ratu smo ostali u Sarajevu! Tu su moje ulice i drugovi, a odrastao sam na Grbavici.

Ne propustite