KORISNO ZNATI

NISMO IMALI POJMA DA PASTA ZA ZUBE OVO MOŽE! Stavila je samo malo na mobitel, EVO ŠTA SE DESILO! GENIJALNO

Objavljeno:19.11.2020 - 15:50
A A A Times Arial

Osim za oralnu higijenu, pasta za zube može poslužiti u još neke svrhe. Ona može poslužiti u svakodnevnom čišćenju, te zamijeniti neka klasična sredstva koja obično upotrebljavamo.

Pogledajte neke maštovite načine upotrebe paste za zube u domaćinstvu.

1. Očistite gumene dijelove patika

Pomoću paste za zube i stare četkice možete očistiti zaprljane dijelove patika. Nakon čišćenja, ostatke paste uklonite krpom, a potom malo isperite.

3

 

2. Spasite izgrebani CD

Malo paste za zube nanesite na oštećenju stranu CD-a, te malo prstom utrljajte, tako da uđe u sve ogrebotine. Nakon toga papirnim ručnikom ili vlažnom salvetom uklonite ostatke paste, a suhom salvetom posušite CD.

2

 

3. Uklonite ogrebotine s mobitela

Sitnije ogrebotine s displeja mobitela možete ukloniti pomoću malo paste za zube. Na mekanu tkaninu istisnite malo paste za zube, te nježnim pokretima prelazite preko mjesta gdje se nalaze ogrebotine. Ponavljajte postupak sve dok ogrebotine ne nestanu. Nakon toga displej očistite vlažnom krpom.

1

 

4. Uklonite mrlje od vode

Prije nego što krenete s poliranjem drvenog namještaja, dobro bi bilo da uklonite tragove vode s njega. Na mekanu krpu stavite malo paste za zube, te uklonite vodene krugove s namještaja. Nakon toga uzmite sredstvo za poliranje drveta, kako biste mu dali sjaj.

4

 

5. Odstranite žvakaću gumu iz kose

Ako vam se žvakaća guma 'zaglavila' u kosi, pasta za zube će je efikasno ukloniti.

8

 

6. Očistite peglu

Malo paste za zube nanesite na dno pegle. Mekanom krpom trljajte dno kako biste uklonili nečistoće, a nakon toga peglu uključite i na pari peglajte pamučnu krpu 5 minuta.

10

 

7. Uklonite neprijatan miris hrane s ruku

Da biste uklonili neprijatan miris s ruku (luk, riba...) potrebno je da nakvasite krpu i na nju stavite malo paste za zube. Takvom krpom istrljajte šaku i prste. Ostatke paste uklonite sapunom, isperite ruke i posušite.

7

 

8. Uklonite mrlje od vodootpornog markera

Da biste uklonili tragove markera sa drvenih površina, dovoljno je da na krpu stavite malo paste za zube i istrljate površinu. 

6

 

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!