KAKO SPAVATE SA PARTNEROM? Ako spavate kao BROJ 3. MORATE NEŠTO VAŽNO ZNATI

Aktuelno
KAKO SPAVATE SA PARTNEROM?  Ako spavate kao BROJ 3. MORATE NEŠTO VAŽNO ZNATI
.

Neka istraživanja su pokazala da spavanje pored voljene osobe može imati višestruke koristi za naše zdravlje počevši od smanjenja stresa do jačanja imunološkog sistema. No psiholozi vjeruju da su sigurni da položaji spavanja mogu puno otkriti o odnosu partnera i ukazati na neizgovorene probleme.

Dakle, vrijeme je da otkrijemo šta nam naša podsvijest pokušava reći i vidimo kako se to odražava u našem svakodnevnom životu. Pogledate položaje spavanja parova i šta bi oni mogli značiti.

Položaj kašike

1

Ovaj položaj je veoma intiman i udoban i pruža mnogo emocionalne podrške i kontakta s partnerom. Muškarac u ovom polažaju grli svoju partnericu, što djeluje veoma zaštitnički. Spavanje u ovom položaju znači da se partneri mogu osloniti jedan na drugog i da su uspjeli stvoriti sigurno okruženje za sebe. Ovaj položaj je dobar za zdravlje oba partnera jer ne vrši pritisak na leđa i pomaže ublažavanju hrkanja.

Isprepleteni položaj

2

Ovo je izuzetno senzualna poza koja nalikuje bliskom zagrljaju. Potpuna isprepletenost za vrijeme spavanja uobičajena je među novim parovima koji se još uvijek ne mogu odvojiti jedno od drugog, čak ni u snu. Parovi koji su u dugoj vezi rijetko spavaju na ovaj način, ali ako to čine, to može biti znak nevjerovatne strasti. Iako je vrlo romantičan, ovo nije najbolji položaj za spavanje kada je riječ o zdravlju. Ovaj položaj ne ostavlja puno prostora za disanje, a partneri mogu patiti od bolova u tijelu.

3. Leđa o leđa

3

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI --->>>

Ne propustite