ON MOGUĆI UČESNIK UBISTVA U OTESU: Vjeruje se da se krije negdje na području Ilidže ili Novog Grada

Aktuelno
ON MOGUĆI UČESNIK UBISTVA U OTESU: Vjeruje se da se krije negdje na području Ilidže ili Novog Grada
Policija KS utvrdila je da je migrant koji je jučer u Otesu ubio jednu osobu ranije hapšen zbog droge.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj stranici fotografiju osobe koja se u trenutku ubistva u Otesu nalazila na mjestu događaja.

Za njim se i dalje traje traga.

Kako "Avaz" saznaje,  on je navodno sklon upotrebi narkotika, a Policijska uprava Ilidža poslala je danas i njegovu fotografiju krim-službi Upravi policije.

Sada se pokušava utvrditi njegova lokacija, a vjeruje se da se krije negdje na području Ilidže ili Novog Grada. Vjeruje se da ima i pomagače, a iz MUP-a KS su potvrdili da je riječ o državljaninu Maroka.

Policija je večeras objavila njegove inicijale i fotografiju.

- Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju vezanom za događaj u ulici Barska, područje općine Ilidža, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se u vrijeme istog na navedenom mjestu nalazilo lice inicijala A.H., rođen 1986.godine, državljanin Maroka.

w873

Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenom licu, odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS putem telefona 122 ili 033 206 666, odnosno 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici - saopćili su iz MUP-a KS.

Podsjećamo, Jasmin Berović (36) ubijen je sinoć, jer je branio brata i njegovu imovinu.

Ne propustite