9 načina upotrebe sirćeta za zaštitu kože i kose

Moda i ljepota
9 načina upotrebe sirćeta za zaštitu kože i kose
Jabukovo sirće može da se koristi za sprečavanje nastanka akni, da učini da vam lak na noktima duže potraje. Ali to je samo početak. Pogledajte još načina kako da upotrijebite dodatak neprijatnog mirisa iz vaše kuhinje a da izgledate što bolje!

Jabukovo sirće može da se koristi za sprečavanje nastanka akni, da učini da vam lak na noktima duže potraje. Ali to je samo početak. Pogledajte još načina kako da upotrijebite  dodatak neprijatnog mirisa iz vaše kuhinje a da izgledate što bolje!

1) UMIRIVANJE KOŽE


Dodajte 240 ml jabukovog sirćeta u vašu kupku sa toplom vodom i lezite u vodu oko 15 minuta. Vrijednost Ph sirćeta je slična Ph vrijednosti kiselog sloja naše kože pa je samim tim dobro da bi se  postigao  balans.


2) TONER ZA LICE

Pomješajte kašiku jabukovog sirćeta sa dvije šolje tople vode. Natopite vatu i nježno natapajte lice koje ste prethodno očistili. Nemojte ispirati. Ovo će poboljšati cirkulaciju kože na  licu.


3) ZA SJAJ KOSE

Pomješajte dvije kašike sirćeta sa šoljom vode i isperite kosu sa tim poslije šamponiranja. Nakon toga stavite lagani balzam i dobiti ćete sjajniju kosu.


4) ZA UBLAŽAVANJE OPEKOTINA OD SUNCA

Pola šolje jabukovog sirćeta pomješajte sa četiri šolje vode. Natopite peškir i lagano stavite na opekotinu. Pomaže u balansiranju Ph vrijednosti u koži i time potpomaže zaceljivanju.


5) UMIRUJE URASLE DLAKE

Mnoge žene se susreću sa ovim problemom koji može da se riješi. Natopite kuglicu vate sa sirćetom i natapajte problematičnu oblast na  tijelu. Za posebno oštećenu kožu natopite oblast prvo sa medom i držite pet minuta, pa nakon ispiranja stavite sirće. Ovo umiruje kožu i omekšava je tako da dlake lakše izađu na površinu.


6) TRETMAN PROTIV PERUTI

Pomješajte sirće sa vodom i mješavinu umasirajte u kožu glave prije šamponiranja. Možete da stavite  kafenu kašiku sirćeta u šampon prije pranja kose i masirajte. Sirće u sebi sadrži prirodan sastojak koji se bori protiv gljivica i bakterija od kojih nastaje perut.

 

7) TRETMAN PROTIV MASNICA

Natopite vatu sa sirćetom i stavite na masnicu, zatim  učvrstite zavojem. Ostavite da stoji na  koži sat vremena. To će smiriti  povrijeđenu oblast i potpomoći cirkulaciji.


8) UBLAŽITE UBODE INSEKATA

Natopite vatu jabukovim sirćetom i stavite na mjesto uboda. Tako ćete neutralisati  svrab i ubrzati proces zarastanja.


9) UBLAŽAVA NEPRIJATNE MIRISE STOPALA

Šolju jabukovog sirćeta pomješajte sa četiri šolje vode i u mješavinu potopite stopala na 15 minuta. Zatim isperite i osušite. Ovo će vam osvježiti stopala i smanjiti mogućnost nastanka atletskog stopala

Izvor: žena.blic.rs

Ne propustite