Pucnjava iz automobila u Sarajevu

Aktuelno
Pucnjava iz automobila u Sarajevu
.

Četvrta PU je 11. 11. 2020. godine u 2:25 sati, obaviještena da je u ulici Džemala Bijedića u sarajevskoj općini Novi Grad Sarajevo ispaljen jedan hitac iz vatrenog odužja od strane NN osoba, iz putničkog motornog vozila marke "Audi", sive boje, nakon čega se isto udaljilo u smjeru općine Ilidža.

Policijski službenici Šeste PU su, po zaprimljenoj prijavi, u Tarčinu zaustavili putničko motorno vozilo marke “Audi”, reg. oznaka T48-M-640 u kojem su se nalazili Dž. O., rođen 1992.godine, nastanjen u Tarčinu, E. K., rođen 1990.godine i N. S., rođen 1993.godine, nastanjeni u Hadžićima.

Tom prilikom kod Dž. O. je pronađen i oduzet pitolj marke “Beretta”, cal. 9 mm sa okvirom i tri metka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Pomenutog dana u 6:00 sati navedene osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo izazivanja opće opasnosti i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevopredata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Četvrte PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Izvor:N1

Ne propustite