BORITE SE S VIŠKOM KILOGRAMA? Samo jedna žlica ove smjese može vam pomoći

Zanimljivosti
BORITE SE S VIŠKOM KILOGRAMA? Samo jedna žlica ove smjese može vam pomoći
Pojačani metabolizam ključan je za učinkovito mršavljenje

Pojačani metabolizam ključan je za učinkovito mršavljenje. No, postoje mnoge namirnice koje vam pomažu ubrzati metabolizam.

Gubitak kilograma uveliko ovisi o načinu na koji se kombinira prehrana, navodi se prema studiji od strane istraživača iz medicinskih znanosti Sveučilišta u Iranu. Osobe koje su sudjelovale u ovom istraživanju bile su podijeljene u dvije skupine. A u svakoj od ovih skupina nalazilo se 44 pretilih žena.

Žene iz obje skupine su tijekom sljedeća tri mjeseca dobile zdravu hranu i konzumirale su manje od 500 kalorija na dnevnoj bazi.

unnamed

Začini su napravili razliku u prehrani navedenih skupina. Prva grupa je dobila tri grama praha kumina dnevno, obično u kombinaciji sa 140 grama jogurta. S druge strane, druga skupina primila je jednaku količinu jogurta ali bez kumina.

Na kraju studije istraživači su otkrili kako su žene iz prve skupine, koje su uzimale jogurt i kumin, izgubile 6 kilograma više u odnosu na drugu grupu. Začudo, prva skupina je također izgubila znatno više masnoća od druge. Prva skupina izgubila je 14,64%, dok je druga izgubila samo 4,91%.

Naime, obilje filosterola, spoja koji sprečava nakupljanje kolesterola u tijelu-  kumin čini tako učinkovitim. Mnogi znanstvenici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost da ubrza metabolizam.

Ideje za konzumaciju kumina osim u jogurtu

Dodajte nekoliko žličica kumina u prahu u svoj omiljeni recept s pečenim povrćem. Kumin će se odlučno stopiti sa slatkim krumpirom, bundevom, mrkvom, tikvicom i cvjetačom.

Kumin također možete dodati u mješavinu češnjaka u prahu, luka i paprike u prahu kako biste stvorili svoj začin za ukusne meksičke tacose. Za sendviče i umake dodajte malo kumina u prahu u majonezu ili humus. U blagi umak od avokada (guacamole) dodajte žlicu ili dvije kumina u prahu za bolji okus. Možete ga kombinirati i uz pečeni slanutak ili orahe.
 

Ne propustite