U REKORDNOM ROKU SKINITE 20 KILOGRAMA: Dijeta koja je zaludjela svijet, NIKAD LAKŠE

Zdrav život
U REKORDNOM ROKU SKINITE 20 KILOGRAMA: Dijeta koja je zaludjela svijet, NIKAD LAKŠE
.

Bez obzira koliko ste stari i čime se bavite, gubitak težine nikome ne pada lako. Bilo da ste mlada osoba koja se želi zdravo hraniti i dobro izgledati ili starija osoba koja pokušava izgubiti nekoliko kilograma, zadatak će i dalje biti težak.

Gubitak težine zahtijeva motivaciju i predanost, a ako nemate oboje, možete odmah odustati. Zamislite to kao uspon na visoku planinu, a što više kilograma želite izgubiti, to je veća visina. Ako ste postavili svoj ciljani gubitka težine na 20 i više kilograma morate pronaći način da se vaše tijelo riješi težine, a da pritom ostane zdravo.

Budući da se radi o teškoj osobnoj bitki, vjerojatno nemate pojma gdje početi. Dobra vijest je da je početak zapravo lakši nego što mislite, a ako slijedite određene korake i pravila, moći ćete postići zadani, osobni cilj.

Prije nego što započnete svoju bitku s viškom kilograma, morate se mentalno i fizički pripremiti na promjene koje slijede. Ono što trebate zapamtiti je da povremeno posustajanje nije najgora stvar na svijetu. Ključ je da se što prije vratite na stazu.

Postoje tehnike koje možete prakticirati da biste na što zdraviji način izgubili težinu:

jedite odgovarajuće porcije, nemojte pretrpavati tanjur

tijekom dana jedite manje obroke više puta

nemojte jesti prebrzo, dobro prožvačite hranu

kad osjetite potrebu za jelom, popijte čašu vode i pričekajte 20-ak minuta

probajte potpuno izbaciti ugljikohidrate iz jutarnjeg obroka, jedite ih radije za ručak ili večeru

prvi obrok neka vam budu proteini, zdrave masti i povrće

potrudite se da se što bolje naspavate noću jer kvalitetan san pomaže kod gubitka težine
 

Najveća pogreška koju ljudi čine kada pokušavaju izgubiti težinu jest to što mrze svoje tijelo. Ono što ljude čini posebnim nije njihov fizički izgled, već ono što se nalaze unutra. Ipak, višak težine uzrokuje zdravstvene probleme i negativno utječe na vaš svakodnevni život. Ako volite sebe, znat ćete cijeniti svoje tijelo i više ćete se truditi da budete zdravi i vitki.

Ne propustite