Koriste se 7 dana, uklanjaju bol zauvijek: Ovo su najefikasnije obologe za leđa! (RECEPT)

Zanimljivosti
Koriste se 7 dana, uklanjaju bol zauvijek: Ovo su najefikasnije obologe za leđa! (RECEPT)
Provjereno donose veliko olakšanje 

Bol u leđima je problem koji muči sve veći broj ljudi. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se tijelo treba aktivirati.

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat.

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje. Osim kretanja, u rješavanju bolova pomoćiće i obloge. 

leda-696x392

Ove tri obloge su najefikasnije kada su bolovi u leđima u pitanju:

1. Obloga od gline

Glina je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom, pa je zato preporučuju i ljekari.

Da bi se nanijela kao oblog potrebno je umijesiti je kao hljeb sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se malo koprive samljevene ili sitno iskidane. Tako pripremljena smjesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mjesto se najprije premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljeni obloga. Ovaj postupak potrebno je primjenjivati sedam dana za redom kako bi bol upotpunosti nestao.


2. Obloga od rena i komovice

10 grama svheže narendanog rena prelijte sa pola litre komovice. Ovu smjesu držite u zatvorenoj tegli 24 časa. Nakon toga, lijek je spreman za upotrebu. Pamučnu krpu natopite ovom smjesom i nanesite na bolno mjesto, 7 dana zaredom, takođe.

 

3. Obloga od ruzmarina

Sastojci:

300 grama osušenih iglica ruzmarina
100 grama mladog lista oraha
litar rakije

Iglice ruzmarina sipajte teglu, dodajte isjeckane listove oraha, pa sve prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i čuvajte je mjesec dana na toplom mjestu uz mešanje svakog dana. Nakon mjesec dana, procesite tinkturu i koristite je za masažu bolnih dijelova leđa.

Ne propustite