NEMA ŠALE S POOŠTRENIM MJERAMA U NJEMAČKOJ Poštovanje regulativa nadgledaće više hiljada policajaca

Objavljeno:29.10.2020 - 19:11
A A A Times Arial

Njemačka planira da od početka naredne sedmice rasporedi više hiljada policajaca širom zemlje kako bi sprovela pooštrene restriktivne mjere, uključujući zatvaranje restorana i barova, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Njemački kancelar Angela Merkel i lideri pokrajina saglasili su se juče sa uvođenjem jednomjesečne blokade koja obuhvata zatvaranje restorana, teretana i pozorišta radi suzbijanja širenja virusa korona.

– Provjere će biti od ključne važnosti kako bi se osigurao uspjeh novih mjera. U koordinaciji sa pokrajinama, savezna policija rasporediće više hiljada službenika – naglasio je Zehofer.

Prema njegovim riječima, savezna policija prvo će biti angažovana u većim gradovima i oblastima najteže pogođenim pandemijom.

Policija će vršiti i pojačane kontrole na aerodromima, željezničkim stanicamam i blizu granica kako bi bilo osigurano da ljudi koji dolaze iz regiona visokog rizika poštuju pravila.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!