Upoznajte žestokog momka sarajevskog asfalta: Amel Kurtaj ima više od 88 teških saobraćajnih prekršaja

Aktuelno
 Upoznajte žestokog momka sarajevskog asfalta: Amel Kurtaj  ima više od 88 teških saobraćajnih prekršaja
Sarajevska policija oduzela je automobil od K. A. naon što je otkriveno da je imao 88 prekršajnih prijava zbog teških kršenja saobraćajnih propisa na putevima u BiH, objavio je MUP KS-a.

Sarajevska policija oduzela je automobil od Arnela Kurtaja, nakon što je otkriveno da je imao 88 prekršajnih prijava zbog teških kršenja saobraćajnih propisa na putevima u BiH, objavio je MUP KS-a.

U ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, 21. novembra u 19,30 sati policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije ovog Ministarstva su iz saobraćaja isključili vozača Kurtaja koji je zatečen da upravlja neregistrovanim putničkim motornim vozilom marke "Alfa Romeo”, bez registracijskih oznaka, vlasništvo S.D. iz Sarajeva.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH. U 88 slučajeva K.A. je sankcionisan, od čega je u 70 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. istog zakona (Upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, Upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu - prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla).

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio s vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od K.A. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo. 

Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - "Butmir”, do okončanja prekršajnog postupka.

Ugrožavao javnu sigurnost 

Inače, Kurtaj je policiji poznat odranije po činjenju krivičnih djela. Policajci su prilikom kontroliranja izvršili uvid u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni te su utvrdili da je Kurtaj višestruki prekršilac. Šokantan je podatak da je osumnjičeni u 88 slučajeva sankcioniran, od čega je u 70 počinio prekršaje upravljanje neregistriranim vozilom, vožnja bez vozačke dozvole i prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla.

arnel2

Poznat policiji

Kurtaj je poznat kao i žestoki rival Benjamina Delalića, sina ubijenog Ramiza Delalića Ćele, s kojim je imao nekoliko fizičkih obračuna. Naime, 2012. godine Kurtaj i Delalić potukli su se kod benzinske pumpe "El Tarik Oil" u sarajevskom naselju Velešići. Nakon toga Kurtaj je Delalića prijavio policiji zbog napada.  

benjamin

Delalić je godinu ranije ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u pravcu Kurtaja, ali ga je promašio i ranio Eldina Bitićija zvanog Tica. Kurtaj je hapšen i zbog pucnjave u sarajevskom naselju Dobrinja kada je, 18. aprila 2011. godine, iz pištolja ranio Lejlu Vladović. Kurtaj je tada, najvjerovatnije, pucao u Elvedina Zemanića, ali je pogodio djevojku koja se nalazila u blizini.

 

Ne propustite