"LAŽNOM DIJAGNOZOM IZBJEGAO JNA” Milanović oštro odgovorio na Plenkovićeve optužbe

Objavljeno:23.10.2020 - 18:00
A A A Times Arial

Milanović je najprije poručio da je neozbiljno ovaj javni dijalog koji vodi sa Plenkovićem nazivati “prepucavanjem”, prenosi Telegraf.

– Ovo je moj odgovor na optužbu da sam prije četiri godine nekim riječima doveo do radikalizacije i suludog napada na zgradu vlade, na policajce a možda i na premijera, a moglo je biti i na mene – rekao je Milanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Govoreći o Plenkovićevom pismu u kojem ga obaveštava da će Vijeće za nacionalnu bezbjednost biti zakazano nakon koordinacije, Milanović je rekao da je Plenković na taj način “pokazao jezik, ili srednji prst” Hrvatskoj.

– Mislim da je potpuno jasno zašto je ovo namjerno izokrenuto, da bi se poslala poruka ”ja mogu sve”. Ja ne mogu sve, posebno ne kao predsjednik države, ali mogu dosta – rekao je Milanović, koji tvrdi da je neistina sve što je Plenković izgovorio na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Istakao je da premijer, ipak, ne može sve i dodao da je “jadna država koja zavisi od čovjeka poput Plenkovića, kome je kao štićeniku svih režima, stalo jedino do karijere”.

Milanović je istakao da je premijer juče konačno rekao šta je mislio kada ga je optužio da stoji iza napada na hrvatske policajce.

– To je grozna optužba. Moraš imati elemente i da bi te tretirali kao čovjeka zdrave pameti – rekao je Milanović.

Podsjetio je da je premijer lično pucnjavu na Markovom trgu proglasio terorizmom.

– To je promašeno i besmisleno. Pogledajte tekst zakona. Ne tražim da mi mediji pomognu, kao što je premijer juče tražio, samo želim da se to konstatuje – rekao je predsjednik.

Podsjetio je da je Plenković izbjegao služenje vojnog roka, što ukazuje na to da je, kako je rekao, “bio štićenik, lojalan sluga tadašnjeg režima”.

– Plenković je na temelju lažne dijagnoze, anemije, izbjegao služenje vojnog roka. Ja ne znam nikoga ko je to uspio. Djeca i sinovi glavešina nisu to mogli da izbjegnu, to su mogli samo povlašćeni i to je činjenica koja govori o Plenkoviću, ne o njegovoj mami. Jesam li kao plačipatak reagovao na to što se radilo meni i mojoj porodici? Pustio sam da prođe – rekao je Milanović

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!