TEGELTIJA RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA MMF “BiH zainteresovana za nastavak saradnje“

Objavljeno:23.10.2020 - 17:22
A A A Times Arial

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa direktorom Odjeljenja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Evropu Alfredom Kamerom i iskazao interes BiH za nastavak saradnje sa MMF putem otvaranja procesa pregovora o novom aranžmanu.

Tegeltija je rekao da bi novi aranžman sa ovom finansijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Oni su razgovarali o trenutnoj pandemijskoj situaciji u BiH i posljedicama po upravni, zdravstveni i privredni sistem zemlje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je istakao da trenutna situacija zahtijeva puni angažman institucija svih nivoa vlasti, kao i stanovništva, kako bi bilo zaustavljeno širenje virusa korona i spriječena neželjena eskalacija.

On je dodao da niko ne želi novo zatvaranje, koje bi bilo pogubno po ekonomiju, te apelovao na stanovništvo da se pridržava mjera nadležnih kriznih štabova.

Sastanku je prisustvovao guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!