Politički poltroni poput babaroga probili se u prvi saf: E dosta je gospodo, dječaci su u prvom planu!

Tema sedmice
Politički poltroni poput babaroga probili se u prvi saf: E dosta je gospodo, dječaci su u prvom planu!
Kadetska košarkaška selekcija BiH očarala je Evropu. Momci Josipa Pandže neočekivano su pokorili Stari kontinent.

Kadetska košarkaška selekcija BiH očarala je Evropu. Momci Josipa Pandže neočekivano su pokorili Stari kontinent.

Nevjerovatna borbenost i želja došla je do punog izražaja kod ovih mladića.

Džanan Musa dokazao se kao istinski lider ove ekipe, ali sigurno nije bilo Bosanca i Hercegovca, koji makar krišom, nije pustio jednu suzu dok je gledao kako se grle Njegoš, Sani, Josip i ostala klapa.

Momci su pokazali da i uz minimum uloženog od njih mogu biti najbolji ambasadori ove male, ali prkosne zemlje.

Građani su spontano sinoć dočekali bh. heroje i dokazali kako malo treba da budemo sretni. Nije se gledalo odakle su ti momci, jesu li iz Sarajeva, Bihaća, Viteza ili Pala, oni su sportisti i prije svega reprezentativci BiH.

Malo ljudi vjerovatno zna da je Njegoš Sikiraš već odbio Srbiju, koja je računala na njega jer kao polaže pravo jer je momak iz RS-a. Ugledao sam neki dan njegovu sliku kako u Italiji slavi titulu ogrnut zastavom BiH. I to treba biti najljepša poruka, a ne da se dijelimo. Gospodo, momak s ponosom kaže moja domovina je Bosna i Hercegovina.

Političari su, po ko zna koji put, pokušali podijeliti ovu sjajnu klapu, ali izvanredni selektor Josip Pandža to nije dozvolio.

"Ne dozvolite im da nas dijele. Ti što hoće da se slikaju s nama ne trebaju nam sada", poručio je jasno naš genijalni selektor. Selektor, a tek mu 28 godina. Zamislite kakve će tek rezultate taj momak ostvariti u budućnosti. Još kada je sinoć pred Vječnom vatrom zagrmio "Volim te Bosno", čovjeku srce odmah puno. Ne treba mu ništa više. Apsolutno ništa. Josipe, i da nisi ovo zlato uzeo u mojim očima bi bio šampion, kao i Džanan, Njegoš, Sani i ostala klapa.

Šteta što će ovaj rezultat brzo pasti u zaborav, već sutra će se zaboraviti šta su ovi genijalci napravili za domovinu koja baš i ne brine za njih.

Raznorazni politički poltroni već danas su izbili u prvi plan, poput babaroga u prvi saf stali da se slikaju sa zlatnim momcima. Umjesto da u prvom planu budu naši zlatni dječaci, izbili su razni politički anonimusi, čija imena ni ne želim spomenuti. Kao što selektor reće, ne trebaju nam sada. Gdje su bili prije mjesec, dva, kada nisu ni znali da će ovi momci igrati EP. 

Sada im preostaje da čekaju gdje će se dalje slikati, skupljati poene, a sve zbog svoje dobro uhljebljene zadnjice.

Preko 50.000 građana koji su sinoć proslavili na ulicama glavnog bh. grada ovaj fenomenalan uspjeh dokaz su da nam zaista malo treba da budemo sretni. I to bez miješanja međunarodnih faktora i domaćih političara. Sport je i ovog puta pobijedio. I uvijek će.

BiH je definitivno ove godine ispisala nove stranice svoje sportske historije. Mirza Teletović, Edin Džeko i Miralem Pjanić odavno su poznati svjetskoj javnosti, a sada su tu i Jusuf Nurkić, Damir Džumhur, Amel Tuka, naši fudbalski i rukometni Zmajevi, kao i ovi dječaci. 2015. će sigurno ostati zlatnim slovima upisana u anale bh. sporta. 

Sada slijedi SP u atletici, gdje s pravom očekujemo odličan rezultat našeg Amela Tuke. Zato podržimo ovog skromnog mladića na putu do uspjeha. Ako slučajno ne bude medalje, ne smijemo biti razočarani. Moramo biti složni kao jedan, kao i sinoć dok smo s ponosom slavili zlato s EP-a iz Litvanije.

Ne propustite