STIDE SE SVOJIH PRAVIH IMENA! PRAVO IME BEKUTE JE GORDANA NADEŽDA POLIĆ: Pravo ime Brene je Fahreta, A TEK KAD ČUJETE KOJE JE PRAVO IME SEKE ALEKSIĆ!

Show
STIDE SE SVOJIH PRAVIH IMENA! PRAVO IME BEKUTE JE GORDANA NADEŽDA POLIĆ: Pravo ime Brene je Fahreta, A TEK KAD ČUJETE KOJE JE PRAVO IME SEKE ALEKSIĆ!
.

Ukoliko bi se sve srpske televizije najavile besplatan koncert narodne muzike na kojim će pjevati Nadežda Polić, Lepava Mušović, Zuhra Ramizaj, Funta Luga i Fahreta Jahić na koncert ne bi došla i njihova rodbina, jer ne bi znali da pjevaju njihovi najrođeniji.

S druge strane, kada bi u najavi stajalo na koncertu će pjevati Ana Bekuta, Lepa Lukić, Seka Aleksić, Izvorinka Milošević i Lepa Brena dvorana bi bila puna.

Pogađate, u pitanju su iste pjevačice, ali sa dva različita imena. Jedno koje im je kum dodijelio, a drugo su dale same sebi.

Srpska estrade prepuna je takvih slučajeva.

Ako rodbinu Milutina Mrkonjića pitate kako se zove njegova ljubavnica, većina će odgovoriti da je to Ana Bekuta. I slagaće. U Srbiji takve nema.

ana-bekuta-milutin-mrkonjic-nt-79-630x380

(foto: Svet)

Nije isključeno da je neko od Mrkonjića pročitao da se moguća snaja zove Nada Polić. Ni on nema pojma. Pravo ime pjevačice iz Priboja glasi Gordana-Nadežda Polić.

Svojevremeno Ana je objasnila da je nekadašnja Gordana-Nadežda promijenila ime zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade - Topčagić, Mamula, Knežević i Obrić, pa je bilo tijesno.

Zanimljivo je da je Nadežda bježala od toga da se zove Nada, a Senadi Topčagić se učinilo da je to ime baš za nju.

nada7

(foto: Printscreen)

Sigurno niste znali da je pravo ime poznate pjevačice "Đerdana", Izvorinke Milošević, izuzetno nestandardno i neobično - Funtinjora Funta Lunga.

izvorinka-milosevic

(foto: Printscreen)

Mogli biste pomisliti da njeno ime iz ličnih dokumenata ima veze sa kung fuom i da je dalja rođaka Brus Lija, ali istina je potpuno drugačija.

Zvornik "je mali grad i sve se zna", ali ni tamo još nije razjašnjeno da li se pjevačica Seka Aleksić, kćerka njihove nekadašnje sugrađanke Ibrime, spremačice u lokalnom fudbalskom klubu "Drina", zove Svetlana Aleksić, Svetlana Ramić ili Zuhra Ramizaj.

lepalukicig2

(foto: Instagram)

Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike, Lepa Lukić, koja je umjetničko ime dobila skraćenjem krštenog, a prezime pozajmila od jednog od svojih muževa.

Dok je u školskom timu u Brčkom trenirala rukomet, trener je malu Fahretu Jahić prozvao Brena. Kasnije kada je počela da se probija na estradu, dopao joj se predlog Milovana Ilića Minimaksa da ne bude samo Brena, već i Lepa. Ostatak je legenda.

529135-lepa-brena-ls

(foto: Screenshot)

Kada bi policija hapsila zbog lažnog predstavljanja pola srpske estrade ne bi izašlo iz zatovra.

Ne propustite