SEBIJA IZETBEGOVIĆ: "To je sramota, ali GRAĐANI MORAJU ZNATI"!

Objavljeno:20.10.2020 - 18:53
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Pritisak je ogroman, ali će biti i veći sudeći po rastu broja zaraženih SARS-CoV2 virusom.

KCUS je izdvojio 100 uposlenika koji rade s tim bolesnicima i oni su raznih specijalnosti. Vođe timova su specijalisti infektologije i specijalisti anestezije i reanimacije. S njima su vrsni i termisti, ali i hirurzi.

Mi smo ljekari i možemo raditi i nadzirati sve pacijente. Ja sam ginekolog, ali mogu asistirati operaciju bilo koje vrste uz upute glavnog operatera. Tako i raditi u izolatoriju. Svi moraju znati bazičnu i opću medicinu. Ali, ako radimo u izolatoriju Podhrastovi, onda ne možemo raditi posao za koji smo specijalizirani tako da će biti uskraćeni bolesnici kojima treba usluga tercijarnog i sekundarnog nivoa u KCUS-u", rekla je dr. Izetbegović.

Nije Covid-19 jedina bolest, naglašava te dodaje kako svi imaju pravo na uslugu.

"Mi se ne možemo klonirati. Ponavljam, jedino KCUS vodi brigu o liječenju razvijene Covid-19 bolesti. Do kad ćemo izdržati - to je pitanje. Neki počinju bježati na bolovanja čim ih rasporede šefovi za ispomoć u Podhrastove, što nam se i desilo prije dva dana. Dvoje zdravih mladih doktora bukvalno je pobjeglo na bolovanje.

To će biti predmetom zahtjeva za kontrolu bolovanja, ali i doktora koji su to bolovanje napisali. Sramota jeste, ali je istina. Građani i to trebaju znati", istaknula je Izetbegović.

Podsjetimo, u BiH je danas registrovano 728 novozaraženih i 20 umrlih.

Izvor: N1, Slobodna Bosna

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!