Asim Sarajlić ponovo saslušan u Sudu BiH u aferi "Respiratori", Tužilaštvo tražilo kaznu

Aktuelno
Asim Sarajlić ponovo saslušan u Sudu BiH u aferi "Respiratori", Tužilaštvo tražilo kaznu
.

Na Sudu BiH danas je održano ročište u okviru predmeta "Fadil Novalić i drugi", a saslušan je Asim Sarajlić po drugi put, jer je Tužilaštvo BiH tražilo kaznu za Sarajlića zbog određenih dokaza iz predmeta.

Ročište je trajalo nešto manje od dva sata, a saslušavan je ponovo Asim Sarajlić koji je i nedavno zbog istog predmeta davao izjave u Sudu BiH.

Kako nezvanično saznajemo, Tužilaštvo BiH je tražilo da se Sarajlić kazni kao svjedok zbog određenih dokaza iz predmeta koji se vodi protiv Fadila Novalića i drugih zbog sporne nabavke kineskih respiratora u aprilu ove godine.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a Sarajlić po odlasku iz Suda nije želio komentirati zbog čega je saslušavan. Samo je kratko kazao da je Sud želio saslušati obje strane i pozvao se na tajnost informacija i obavezu da bez dozvole advokata ne komentira slučaj koji je u toku, odnosno u fazi istrage.

Podsjetimo da se još uvijek čeka konačan ishod, odnosno sudbina optužnice koja još nije podignuta. Iz Tužilaštva BiH i dalje poručuju da rade na predmetu.

Prošli put je Sarajlić saslušavan zbog navodnih veza s Fikretom Hodžićem, čija je firma kupila sporne respiratore.

Zbog čega je Sarajlić u relativno kratkom periodu dva puta saslušavan u Sudu u okviru istog predmeta, vjerovatno će detaljnije biti poznato uskoro.

Izvor:Klix.ba

Ne propustite