UVODE NOVE MJERE, REKORDAN BROJ ZARAŽENIH: Crni dan

Aktuelno
UVODE NOVE MJERE, REKORDAN BROJ ZARAŽENIH: Crni dan
.

Vlada je isključila mogućnost ponovnog uvođenja mjera karantina
 
Italijanski premijer Đužepe Konte će u nedelju saopštiti novi niz mjera protiv pandemije, nakon što je u zemlji u poslednja 24 časa potvrđen rekordan broj od skoro 11.000 novooboljelih.

Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima, sa ciljem da spriječi širenje virusa, uz ograničavanje uticaja na pojedince i preduzeća.

Vlada je isključila mogućnost ponovnog uvođenja mjera karantina i razmatra alternativne mjere koje imaju za cilj smanjenje kontakta.

Predsjednik italijanskog regiona Ligurija Đovani Toti je na fejsbuku napisao da vlada apeluje na škole da na smjenu održavaju nastavu uživo i onlajn, a na kompanije da povećaju broj zaposlenih koji rade od kuće.

Vlada je u poslednjih 10 dana već dva puta pooštrila mjere protiv kovid-19. Nošenje maski u javnosti je obavezno, a uvedena su i ograničenja na javna okupljanja, rad restorana, sportske i neke školske aktivnosti.

Italijski mediji tvrde da bi nove restrikcije mogle da se odnose na rad teretana i bazena i na održavanje amaterskih sportskih događaja.

Broj zaraženih u Italiji je znatno skočio u poslednjih nekoliko nedjelja. Italijanske vlasti su danas potvrdile rekord od 10.925 novih slučajeva kovid-19, dok je prethodni rekord zabilježen u petak (10.010).

U zemlji je do sada korona virusom zaraženo 402.536 ljudi, a preminulo 36.474. Italija se po broju smrtnih slučajeva od posljedica kovid-19 nalazi na drugom mjestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Ne propustite