Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je oblačno bilo na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelu centralne Bosne. U ostatku zemlje prije podne je preovladavala umjerena naoblaka uz postepeno naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati jačanje padavina sa jugozapada koje će se proširiti na cijelu zemlju.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 6; Bihać 11; Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 14; Doboj i Ivan Sedlo 16; Bijeljina 17; Livno 18; Tuzla 19; Bugojno, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 20; Mostar, Neum i Zenica 23°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Lokalno su izgledne i obilnije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka prije podne većinom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka postepeno opada.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Temperatura zraka prije podne između 10 i 14°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite